500 g runder- of lamsgehakt met een beetje vet
1 middelgrote ui
3 teentjes knoflook
1 stukje gember van 2 cm
1 groene chili
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1 tl garam masala
Halve tl paprikapoeder
Halve tl rode chilivlokken
Zout en zwarte peper naar smaak
1 tl gedroogde munt of 1 el verse munt
Handvol verse koriander, fijngehakt
1 el papaya pulp, dit is voor extra malsheid en echt authentiek. Mocht je dit niet kunnen vinden vervang dan door:
- 1 el gemolten roomboter
- sap van een halve citroen
- 1 el kikkerewtenmeel
Maal de ui, knoflook, gember en groene peper niet helemaal fijn en meng samen met de overige ingredienten goed door het vlees. Meng het voor zeker 4 minuten zodat je een wat plakkerig en draaadachtig structuur krijgt. Ik zelf heb het even in de keukenmachine laten roteren.
Laat het gehakt nu zeker een uur marineren in de koeling. Als je papaya pulp hebt gebruikt laat het gehakt dan niet langer dan 4 uur staan want dan breekt het teveel enzymen af.
Vet je handen lichtjes in met zonnebloemolie.
Neem een portie af van je mengsel en druk het om een metalen spies. Grill dan af in 8 minuten onder de grill en draai regelmatig om.
Koriander/munt chutney
1 handje verse munt
1 handje verse koriander
1 groene chilipeper
3 el griekse yoghurt
1 teen knoflook
1 tl citroensap
Halve tl komijn
Zout
Maal alles samen fijn.
Serveer met platbrood en rauwe uitjes en zuurgoed.
Reactie plaatsen
Reacties