
600 g pompoen (geschild en in blokjes)
1 el zonnebloemolie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 stukje gember van 2 cm
2 groene chilipepers
Stuk of 3/4 kerrieblaadjes
1 kaneelstokje
1 tl mosterdzaad
1 tl kurkuma
1 tl korianderpoeder
½ tl komijnpoeder
½ tl chilipoeder
1 pandanblad
100 ml water
200 ml kokosmelk
zout
Snijd de pompoen in blokjes. Verhit de olie in een pan en laat de mosterdzaadjes knetteren. Voeg dan de gesnipperde ui, gerperste knoflook en gember, chilipepers (ik laat ze heel en eet ze daarna bij mijn gerecht dit zodat het gerecht voor de kinderen niet te pittig wordt, wil je het wel pittig hebben snijd de pepers dan in ringetjes) kerrieblaadjes en het kaneelstokje toe en bak tot de ui glazig is. Voeg dan de kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder en chilipoeder toe en bak kort mee. Schep de pompoenblokjes erdoor en giet er het water bij en het pandanblad Laat de curry tien minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg de kokosmelk toe en laat nog tien minuten sudderen tot de pompoen zacht maar niet uit elkaar gevallen is. Breng de curry op smaak met zout.
Reactie plaatsen
Reacties