
Een pak zuurkool, naturel.
Spoel deze af en laat een half uur weken in koud water.
350 gram zoutvlees
Kook deze 10 minuten uit in een pan met ruim water.
Snijd dan in blokjes.
2 el zonnebloemolie
1 grote ui
5 tenen knoflook
1 tomaat
1 tl witte peper
1 maggie blokje
1 madame jeanette
Ongeveer 3 el zoete ketjap
50 ml water
Verhit de olie in een pan en fruit de gesnipperde ui voor enkele minuten. Voeg het in blokjes gesneden zoutvlees toe en bak bruin. Voeg dan de geperste knoflook toe en bak een minuut mee, voeg vervolgens de tomaat in blokjes gesneden toe en bak nu alles samen tot het vocht van de tomaat is verdampt. Lek dan de zuurkool uit en knijp uit voor het overtollige vocht en voeg toe samen met de witte peper en het maggiblokje. Voeg nu ook de madame jeanette toe met ketjap en water en laat nu op middelhoog vuur alles bakken voor 10 minuten, roer zo nu en dan alles om.
Serveer met rijst, eventueel rookworst of gerookte kip en natuur de madame jeanette.
Reactie plaatsen
Reacties