
800 gram lamskotelet
3 el dikke yoghurt, liefst hung
2 el gember-knoflookpasta
2 el mosterdolie
1 el citroensap
1 el kikkererwtenmeel (gram flour, licht geroosterd, optioneel)
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl kashmiri chilipoeder
Halve tl kurkuma
Halve tl garam masala
Halve tl zwarte peper, versgemalen
Zout
2 el zonnebloemolie plus 2 el boter of ghee
Verse koriander en rode uienringen voor garnering
Begin met het schoonmaken van de lamskoteletten en dep ze droog. Maak kleine inkepingen in het vlees zodat de marinade beter kan doordringen. Meng vervolgens het citroensap met een snufje zout en een eetlepel gember-knoflookpasta en wrijf dit mengsel in het vlees. Laat het een half uur staan zodat de eerste smaken intrekken.
Maak daarna de tweede marinade door de yoghurt, de resterende gember-knoflookpasta, mosterdolie, geroosterd kikkererwtenmeel en alle kruiden te mengen tot een glad geheel. Masseer het vlees rijkelijk in met de marinade, dek het af en laat het minstens acht uur of nog liever een hele nacht in de koelkast rusten.
Bak af in olie met boter zo een 5 minuten aan beide kanten. Of in de oven op 220 graden, grillstand voor 15 minuten en tussendoor 1 maal omdraaien.
Serveer met verse koriander en rode uienringen.
Reactie plaatsen
Reacties