
500 gram grote garnalen, schoongemaakt, mag met staart
2 el zonnebloemolie
1 grote ui
6 tenen knoflook
2 el kerrie masala
1 tomaat
100 ml water
1 tl witte peper
2 maggie blokjes
Zout
1 madame jeannete
Als de garnalen in ingevroren zijn laat deze dan eerst ontdooien, een half uur in een bak koud water.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de fijngesnipperde ui. Voeg na enkele minuten de geperste knoflook toe en bak een paar minuten samen met de kerrie masala, pas op dat het niet vebrand. Snijd de tomaat fijn en laat mee bakken tot het vocht is opgelost. Voeg dan water toe met de maggi blokjes, witte peper en madame jeanette peper en laat het geheel samen koken voor een paar minuten. Proef op zout en voeg indien nodig toe. Laat de garnalen voor 4 minuten meekoken.
Serveer met rijst en groente zoals kousenband, spitskool of bladgroenten.
Ook lekker op surinaamse puntjes met zuurgoed en sambal.
Reactie plaatsen
Reacties