
250 g paneer, in blokjes
500 g verse spinazie
2 el ghee, zonnebloemolie of mosterdolie
1 ui
1 tomaat
4 teentjes knoflook
2 cm verse gember, geraspt
1 à 2 groene chilipepers
1 tl komijnzaad
1 tl garam masala
Halve tl kurkuma
1 tl gemalen korianderpoeder
Halve tl kashmiri chilipoeder
Zout naar smaak
Optioneel, room om voller te laten smaken.
Kook 2 minuten in gezouten water. Knijp uit en koel af in ijskoudwater. Dit zodat de spinazie zijn kleur behoudt. Pureer dan de spinazie.
Bak de paneerblokjes licht goudbruin in olie en leg ze eventueel even in warm water zodat ze zacht blijven.
Verhit olie of ghee in een pan en voeg het komijnzaad toe. Voeg de fijngesneden ui toe en bak goudbruin. Voeg de chilipepers toen en bak een paar seconden mee. Doe de geperste knoflook en gember erbij, bak kort mee en voeg de tomaat toe. Laat dit mengsel indikken en voeg kurkuma, korianderpoeder en chilipoeder toe.
Roer de spinaziepuree door het mengsel en laat 5 tot 7 minuten zachtjes pruttelen. Voeg indien nodig wat water toe.
Doe de paneerblokjes erbij en laat nog 3 à 4 minuten meekoken. Werk af met garam masala en eventueel een scheutje room.
Aloo gobi
400 g aardappelen
400 g bloemkool
2 el ghee. zonnebloemolie of mosterolie
1 ui
2 cm gember, geraspt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 à 2 groene chilipepers
2 el olie of ghee
1 tl komijnzaad
1 tl kurkuma
1 tl gemalen koriander
1 tl garam masala
1 handvol verse korianderblaadjes
Zout naar smaak
Verhit olie of ghee in een diepe pan en voeg het komijnzaad toe. Zodra het begint te geuren voeg de ui toe en bak tot hij goudbruin is. Voeg gember, knoflook en chili toe en bak kort mee. Roer de tomaten erdoor en laat het mengsel indikken tot een dikke saus. Voeg kurkuma, korianderpoeder en garam masala toe en meng goed.
Voeg de aardappels gesneden in blokjes toe en laat een paar minuten meebakken. Voeg daarna de bloemkoolroosjes toe en meng alles goed door elkaar. Voeg een klein scheutje water toe, dek de pan af en laat 15 à 20 minuten zachtjes garen tot de aardappelen en bloemkool gaar maar niet te zacht zijn. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Garneer met korianderblaadjes.
Reactie plaatsen
Reacties