🇮🇹 Creamy Lasagne

2 el olijfolie
1 grote ui
500 gram gehakt
4 teentjes knoflook
1 grote wortel
1 el oregano
1 tl tijm
Zout
Peper
2 laurierblaadjes
Optioneel, half blokje runderbouillon
Optioneel, een klein beetje chilipoeder of vlokken
250 ml tomaten frito
100 ml water
Kom ontdooide gehakte spinazie
150 ml creme fraiche
2 bollen mozarella
1 tomaat
Een goeie zak geraspte kaas
Lasagnebladen

 

Snipper de ui en fruit aan in de olijfolie.
Voeg het gehakt toe en pers de knoflook en bak mee. Snijd de wortel fijn en voeg toe en roer even door met de kruiden. Voeg de frito toe roer even goed door en laat nu 3 kwartier samen garen op laag vuur.
Roer op het laatste de spinazie en creme fraice erdoorheen. Proef op smaak en voeg indien nodig nog peper en zout toe.
Neem een ovenschaal en begin met een laag saus, daarboven schijfje mozarella en dan de Lasagnebladen, herhaal dit tot je alle saus verwerkt hebt. Bovenop nog de geraspte kaas en in schijfjes gesneden tomaat. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in de oven op 180 graden voor 45 minuten. Haal dan de folie eraf en bak nog zo een 10 minuten door tot de kaas net iets bruin wordt.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.