
4 zalmfilets
Zout en peper
1 el boter
2 el olijfolie
3 teentjes knoflook
150 ml kookroom
150 g roomkaas, naturel of gekruid
60 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 el gedroogde oregano
1 tl chilivlokken
Kwart blokje kippenbouillon (optioneel)
Verse basilicum
Citroensap
Kruid de zalmfilets met zout en peper. Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalm aan beide kanten goudbruin en net gaar. Haal ze uit de pan en leg ze even apart.
Fruit in dezelfde pan de geperste knoflook kort tot deze geurig is. Voeg de kookroom en roomkaas toe en roer tot de roomkaas is gesmolten en je een romige saus krijgt. Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat dit langzaam smelten. Breng de saus op smaak met oregano,chilivlokken, eventueel kippenbouillon en een kneepje citroensap voor wat frisheid.
Leg de zalm terug in de pan en laat deze nog een paar minuten zachtjes sudderen in de saus tot alles goed warm is. Snijd de basilicum in reepjes en voeg toe.
Reactie plaatsen
Reacties