πŸ‡ΈπŸ‡© Agashe lamskotelet


Marinade lamskoteletjes

1 kilo lamskoteletjes
Sap van een halve limoen
2 teentjes knoflook
1 el gerookte paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
Kwart tl pimentpoeder
1 tl witte peper
Zout naar smaak

Pers de knoflook en meng de rest van de ingrediënten met de koteletten. Zet apart en laat minstens een half uur marineren.

Coating
In het orginele recept gaan behoorlijk wat pepers, ik heb het recept mild gehouden anders krijgen we zeer overtrokken reacties aan tafel. Voel je vrij om meer toe te voegen.

1 rode chili peper, ontdaan van zaadjes
Sap van een hele limoen
2 el pindakaas
1 el olijfolie
Zout
Peper
Ongeveer 2 el paneermeel
Eventueel wat water

Doe al het bovenstaande in een blender en maal fijn. Het moet zich vormen tot een pasta die zal plakken aan het vlees dus als de pasta te droog, korrelig aanvoelt voeg dan iets wat water toe. Als het te vloeibaar is voeg dan nog wat paneermeel toe.
Haal dan het vlees erdoorheen, druk aan, en zorg dat beide kanten goed gecoat zijn.

Verhit een pan of grillpan met een paar lepels olijfolie. Afhankelijk van de grootte en dikte van de koteletten bak je ze aan beide kanten bruin. Voor koteletten met de omvang van de foto heb ik 3 tot 4 minuten aan beide kanten aangehouden. Dit resulteert in rose, mijn persoonlijke voorkeur.

Pickled rode uien

100 ml azijn
1 el suiker
1 tl venkelzaad
1 tl mosterzaad
1 tl oregano
1 tl zwarte peper korrels
Zout
1 rode ui

Verwarm azijn met suiker tot de suiker volledig oplost. Voeg de kruiden toe en in halve maantjes gesneden rode ui en laat samen afkoelen. Zodra afgekoeld is bewaar in een afgesloten bak in de koelkast.

Komkommer slierten

1 komkommer
Sap van een hele limoen
Snufje zout
Ijsklontjes

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Dun genoeg dat je ze kunt vormen maar ook stevig genoeg dat ze niet uit elkaar vallen. Leg in een bak met een laagje water, zout en limoensap. Voeg ijsklontjes toe zodat de komkommer knapperig blijft.

Gele rijst
500 gram basmati rijst
1 el zonnebloemolie
1 el boter
Zout
Half blokje kippenbouillon
1 tl kurkuma
3 kardemompeulen
1 laurierblaadje
Eventueel 1 kaneelstokje en rozijnen

Spoel de rijst goed, je wilt dat er geen wit meer vanaf komt. Laat dan minstens een half uur weken.
Verhit de olie en boter samen in een pan en voeg de rijst toe. Voeg dan water toe tot de rijst tot een vingerkootje onder de rijst staat. Voeg de rest van de ingredienten toe en laat dan met de deksel op de pan koken tot het water is verdampt. Doe dan het vuur uit en doe een theedoek of keukenpapier tussen de pan en de deksel. Laat nog 10 minuten na stomen tot je een mooie droge korrel hebt.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.