πŸ‡ΉπŸ‡­ Tod mun pla

viskoekjes
350 g zachte visfilet, goed droog gedept
2-3 eetlepels rode currypasta
1 eidooier
1 theelepel suiker
½ kopje kouseband
β…“ kopje Thaise basilicum/holy basil
5 kaffir limoenblaadjes, fijn gesneden
Vissaus, naar smaak

Zoete chilisaus
3 teentjes knoflook
1 grote rode chilipeper
Thaise chilipepers naar smaak, optioneel
½ kopje suiker
½ theelepel zout
β…“ kopje witte azijn, rietsuikerazijn of rijstazijn
3 eetlepels water
Komkommerschijfjes om erbij te serveren
Optioneel voor de saus; geroosterde fijngehakte pinda's

Zonnebloemolie om in te frituren 


Doe de vis, currypasta, eidooier en suiker in een keukenmachine. Maal fijn en schraap tussendoor de zijkanten schoon. Blijf malen tot het mengsel stevig genoeg is om zijn vorm te behouden tijdens het frituren. Als je dit voor het eerst maakt, bak dan een klein beetje om te proeven op zout en pittigheid. Wil je een sterkere currysmaak of meer pit, voeg dan wat extra currypasta toe (let op: dit maakt het ook zouter)
Schep het vismengsel in een kom en roer er de gehakte kouseband, basilicum en kaffir limoenblaadjes door tot alles goed gemengd is.
Voor het serveren: roer de komkommerschijfjes en pinda’s door de dipsaus en serveer deze bij de viskoekjes.

Extra komkommer apart erbij serveren is ook heerlijk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.