
600 gram lamsschouder in blokjes
2 uien
5 tenen knoflook
3 zoete groene lange paprika's
2 tomaten
2 grote aardappels
1 el oregano
1 el pul biber
Zout en peper naar smaak
Olijfolie
Paar lepels roomboter
Optioneel, laurierblad
Verwarm olijfolie in een grote braadpan en bak het vlees rondom bruin en voeg daarna gesnipperde ui en bak mee. Snijd de paprikas en knoflook fijn en voeg toe samen met de kruiden en in blokjes gesneden tomaat. Je hoeft geen vocht toe te voegen dit komt straks los door tomaat en ui. Laat het geheel nu zachtjes pruttelen. Schil de aardappels en snijd in blokjes voeg toe.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem een ovenschaal of het liefst keramieke schaaltjes en vul deze tot de rand.
Sommige beginnen al meteen met deze schaaltjes te vullen zonder het vlees voorgebakken te hebben. Ik heb hier geen ervaring mee maar misschien iets om te proberen. Zij snijden alles mengen dat rauw met elkaar en vanaf daar gaat het meteen de oven in.
Terug naar hoe ik het doe. Bovenop de gevulde schaaltjes leg je kleine klontjes boter en eventueel een laurierblaadje.
Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie en laat nu om en nabij 45 minuten verder garen in de oven tot het vlees botermals is en de aardappelen gaar.
Serveer met vers brood en/of pilav.
Reactie plaatsen
Reacties