🇮🇷 Ash reshteh

 

 

150 gedroogde kikkererwten 

150 gram gedroogde kikkererwten 

 

Week deze een nacht van te voren in ruim water

 

1 grote ui

4 teentjes knoflook

2 eetlepels olie

1 theelepel kurkuma

2 el gedroogde munt

150 g linzen 

150 g verse spinazie

100 g verse peterselie

100 g verse koriander

100 g verse dille

1 bosje lente-ui 

1 liter groente- of kippenbouillon

150 g reshteh (of vervangen door tagliatelle of linguine)

zout en peper naar smaak

1 flink el plus meer voor garnering kashk (of vervangen door griekse yoghurt of creme fraiche) 

Eventueel een beetje citroensap

gebakken uitjes en muntolie voor garnering

 

Bereidingswijze

 

Snipper en fruit de ui in olie tot deze goudbruin is. Voeg de geperste knoflook, kurkuma en munt toe en bak alles kort mee tot het geurig is. Voeg de uitgelekte kikkererwten en bonen toe samen met de bouillon en laat dit zachtjes koken gedurende ongeveer dertig minuten. Voeg dan de linzen toe en kook nog door voor weer 15 minuten. Hak ondertussen de spinazie, peterselie, koriander, dille, en de lente-ui grof en voeg ze toe aan de soep. Laat dit nog eens twintig minuten doorkoken zodat de kruiden hun smaak afgeven. Breek de reshteh-noedels in stukken en doe ze in de pan, laat deze ongeveer tien tot vijftien minuten meekoken tot ze gaar zijn. Roer af en toe goed door om plakken te voorkomen. Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel extra gedroogde munt, citroensap of dille.

 

 

 Serveer de ash reshteh warm in kommen, met een lepel kashk garneer met gebakken uitjes en wat muntolie voor extra smaak.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.