
Voor de Massaman curry pasta
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel korianderzaad
halve theelepel kaneelpoeder
1 tot 3 gedroogde rode chilipepers, geweekt
2 sjalotjes
3 tenen knoflook
1 cm verse galanga of gember
1 stengel citroengras, witte gedeelte
Halve tl trassi
2 kaffir limoenblaadjes
Rooster het komijnzaad en korianderzaad kort in een droge pan tot ze geurig zijn. Maal ze fijn in een vijzel of molen. Voeg de andere ingrediënten toe en stamp of mix tot een gladde pasta. Voeg eventueel een beetje water toe voor de smeuïgheid.
500 gram riblappen in blokjes of reepjes
2 eetlepels zonnebloem olie
400 ml kokosmelk
2 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes
1 grote ui
100 g geroosterde pinda’s (ongezouten)
1 kaneelstokje
2 kardemompeulen (licht gekneusd)
1 eetlepel tamarindepasta
1 eetlepel palmsuiker of bruine suiker
2 eetlepels vissaus (nam pla)
Zout naar smaak
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de curry pasta tot deze begint te geuren. Voeg het vlees toe en bak het rondom aan. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Doe het kaneelstokje en de kardemompeulen erbij. Laat het geheel op laag vuur zachtjes sudderen tot het vlees zacht is, zo een 1,5 uur.
Voeg de aardappels en ui toe en laat ze meegaren tot ze zacht zijn, meestal in vijftien à twintig minuten. Roer de tamarindepasta, palmsuiker, vissaus en de geroosterde pinda’s erdoor. Laat nog een paar minuten doorkoken zodat de smaken goed samenkomen.
Proef en breng op smaak met extra vissaus, suiker of tamarinde als dat nodig is.
Reactie plaatsen
Reacties