
Jerk chicken
1,5 kilo kip met bot (ik gebruikte karbonade en poten samen)
Halve rode paprika
Kleine wortel
1 grote ui
1 kleine rode habanero peper
5 tenen knoflook
Stukje gember van 2 cm
2 bosui
7 pimentballetjes
Handjevol verse tijm
3 el sojasaus
1 el selderij zout
Eventueel, een kleine beetje bouillonpoeder
Klein beetje water
Was de kip goed en ontvel deze. Mix dan alle bovenstaande ingrediënten met elkaar in een blender. Als je niet heel erg van pittig houdt gebruik dan een halve peper.
Marineer hierin de kip zo lang mogelijk. Liefst een nacht maar minstens 2 uur.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de kip uit de marinade en bewaar de marinade voor straks.
Leg de kipstukken in een ovenschaal e bak de eerste ronde 30 minuten, draai dan om en nog eens 20 minuten. Ondertussen verwarm je de overige marinade in een steelpannetje. Zodra de kip uit de oven komt giet je het kookvocht in het pannetje met de overige marinade. Kook dit tot het ingedikt is en giet dan weer over de kip en bak nu samen nog 10 minuten.
Rice & Peas
Een kom gedroogde kidneybonen
3 tenen knoflook
2 bosui
1 blik kokosmelk
1 el selderijzout
Zwarte peper
Handje tijm
7 pimentkorrels
1 habanero pepertje
500 gram basmati rijst
1 el boter
Week de bonen een nacht in ruim koud water met knoflook in plakjes gesneden.
Kook dan de volgende dag samen met de bosui, kokosmelk, tijm, selderijzout, piment, zwarte peper en habanero peper voor een half uur tot de bonen zacht zijn. Week en spoel ondertussen de rijst en voeg wanneer de bonen zacht zijn toe aan de pan met een klontje boter en breng het aan de kook, zet dan het vuur zacht en laat zachtjes koken tot de rijst gaar is.
Lekker met koolsalade.
Reactie plaatsen
Reacties