
Voor de kip:
1 kilo kippenbouten
2 teentjes geperste knoflook
1 tl kurkuma
1 tl gemalen koriander
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
Zout en peper
1 tl citroensap
Was de kip en ontvel de bouten.
Mix bovenstaande met elkaar en marineer hierin de kip voor minstens 2 uur.
400 gram super basmati
4 el zonnebloem olie of 2 el ghee
4 teentjes knoflook
1 grote ui
2 laurierblaadjes
5 kardemompeulen
1 kaneelstokje
1 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel kurkuma
1 blokje kippenbouillon
Zout
Paar draadjes safraan 10 minuten geweekt in warm water
Verwarm de oven voor op 200°C.
Plaats de gemarineerde kip op een bakplaat.
Rooster de kip 45-50 minuten tot goudbruin en gaar.
Spoel de rijst en week voor minstens een half uur.
Verhit ghee of olie in een diepe pan.
Voeg de laurierblaadjes, kardemom, kaneelstokje en komijnzaad toe en bak tot geurig.
Voeg de gewassen rijst toe en roer goed door. Voeg ook de gedroogde citroenen, kippenbouillonblokjetoe en safraan water toe.
Voeg dan water toe tot de rijst een vingerkootje onder staat en breng aan de kook. Proef op smaak naar zout.
Zet het vuur laag en laat de rijst afgedekt koken tot deze gaar is.
Verhit een houtskoolstukje tot het roodgloeiend is.
Plaats het hete houtskoolstukje in een klein kommetje met wat olie en zet dit in de pan met rijst.
Dek direct af met aluminiumfolie en deksel om de rook vast te houden. Laat 5 tot 10 minuten staan.
Sausje
1 tomaat
2 kleine groene chilipepers
2 handjes verse koriander
Sap van een halve citroen
2 tenen knoflook
Blend alles samen en klaar.
Reactie plaatsen
Reacties