
600 gram lamsvlees zonder bot
1 el citroensap
1 ui
4 tenen knoflook
1 el komijnpoeder
Halve tl paprikapoeder
1 el sumac
1 el korianderpoeder
Halve tl kardemom
Kwart tl pimentpoeder
Halve tl kurkuma
Halve tl gemberpoeder
Kwart tl kaneelpoeder
Chilivlokken naar smaak
Zout
2 el Olijfolie om in te bakken
Snijd het vlees in smalle reepjes reepjes.
Pers de knoflook en snijd de uien in halve ringen. Meng alle kruiden met elkaar en marineer samen met citroensap, ui en knoflook op zijn minst 2 uur van te voren.
Verwarm olijfolie in de pan en bak dan voor 5 minuten op hoog vuur. Verlaag het vuur dan naar middelhoog en bak nog 15 minuten met af en toe doorroeren.
Serveer met plat brood, tahini saus, pickled peppers en wat rauwkost
700 gram vastkokende aardappelen
Zonnebloemolie om in te frituren
1 el boter
2 el olijfolie
1 el pittige paprikapuree
1 el citroensap
4 tenen knoflook
Kleine tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
Zout
Zwarte peper
Handjevol verse koriander
Chilivlokken naar smaak
Schil de aardappelen en snijd in wat grotere dobbelstenen. Frituur af in de zonnebloemolie tot goudbruin.
Verwarm de boter met olijfolie en bak hierin de paprikapuree even aan. Pers de knoflook en bak even mee. Voeg dan de uitgelekte aardappels toe en meng goed door met de overige ingrediënten. Laat samen een paar minuten bakken. Serveer met wat extra citroensap en wat verse koriander.
Reactie plaatsen
Reacties