🇲🇽 Burrito

400 gram kipfilet

1 el paprikapoeder

1 tl gerookte paprikapoeder

1 tl chilipoeder

1 tl komijn

1 tl oregano

1 tl knoflookpoeder 

Zout en zwarte peper

 

Was de kip, snijd in blokjes en kruid met bovenstaande kruiden en laat marineren.

 

1 el zonnebloemolie 

1 grote ui

3 knoflookteentjes

1 rode paprika

1 blikje chilibonen

8 wraps

Geraspte kaas

 

Fruit de gesnipperde ui met knoflook even aan en bak dan de kip mee. Wanneer de kip rondom gebakken is bak dan de paprika in blokjes even mee. Spoel de bonen af en voeg toe en laat mee verwarmen.

Ik heb een lepel van het creme fraiche sausje (zie hieronder) gesmeerd op elke wrap. Daarna gevuld met de kip. Kaas bovenop en 10 minuten in de oven.

 

1 blikje creme fraiche

Paar stengels bieslook

1 tl paprikapoeder

1 teentje knoflook

Zout

Peper

 

Pers de knoflook fijn, snij de bieslook fijn en meng alles met elkaar.

 

Guacamole:

1 avocado 

Half uitje

1 teentje knoflook

1 tomaatje

1 tl limoensap

Zout en peper

Eventueel beetje chilipoeder

 

Snijd ui en tomaat fijn, pers knoflook. Meng alles met elkaar en prak fijn met een vork.

 

Of kies voor een avocado cremefraiche dip zoals op bovenstaande foto. Neem daarvoor 1 avocado, 1 teentje knoflook, paar lepels creme fraice en een paar druppels limoensap. Blend dit samen tot een egale massa.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.