🇮🇷 Fesenjan

200 gram walnoten, ongezouten

1 kilo kippendij

3 el olijfolie

3 el boter

Zout

2 grote uien

5 el granaatappel melasse 

200 ml kippenbouillon

Halve tl kurkuma

1 kaneelstokje

1 tl zwarte peper

Handjevol granaatappelpitjes voor garnering

 

Rooster de walnoten in een droge pan voor een paar minuten en maal dan helemaal fijn.

Was de kippendij en snijd in blokjes. Verhit de olie en de boter samen in een pan en bak de kip in porties aan beide kanten bruin met wat zout. De kip hoeft niet volledig gaar te zijn want ze gaan nog zwemmen in de saus.

Als alle kip gebakken is fruit je de gesnipperde ui in dezelfde pan zonder de kip. Bak de uien tot ze glazig zijn en blus dan af met de kippenbouillon. Voeg de kurkuma, kaneel, zwarte peper en granaatappel melasse toe, roer door en laat nu met deksel op de pan voor een uur op zacht vuur pruttelen. Roer af en toe even door zodat niets aan de bodem plakt.

Garneer met wat granaatappelpitjes bij het serveren.

Lekker met platbrood om te dippen.

 

 

 â€‹

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.