
Marinade biefstuk
500 gram biefstuk
1,5 el maizena
Kwart tl bakingsoda
2 el sojasaus
Snijd het vlees in dunne lapjes en marineer in bovenstaande voor minstens een half uur.
Saus
100 ml kippenbouillon
1 el lichte sojasaus
1 tl donkere sojasaus
1 tl suiker
Mix bovenstaande met elkaar en zet apart.
2 el zonnebloemolie
1 tl geperste gember
3 tenen knoflook
5/6 rawits, gedroogde chilipeper
Bosje lenteui
1 verse rode peper
Verhit 1 el olie in de pan en bak het vlees op hoog vuur een minuutje aan aan beide kanten. Haal het vlees uit de pan en voeg weer een el olie toe, fruit nu de gember even aan, pers de knoflook en bak mee met de gedroogde chilipepers. Snijd het witte gedeelte van de bosui schuin af in ringetjes en bak 30 sec mee. Blus nu af met de geprepareerde saus en laat inkoken tot de saus dikker wordt. Voeg dan het vlees terug en laat samen een paar minuten koken.
De saus moet zodanig ingedikt zijn dat het aan het vlees kleeft en geen los sausje is.
Snijd het groene gedeelte van de bos ui en de verse chilipeper ook schuin in ringetjes en garneer bovenop het vlees.
Serveer met je favoriete rijst.
Reactie plaatsen
Reacties