
Kisir
1 tl tomatenpuree
1 tl paprikapuree
200 gram fijne bulgur
200 ml gekookt water
1 el olijfolie
1 tl pul biber
1 tl citoensap
1 tot 2 el granaatappel melasse
Half bosje peterselie
Half bosje bosui
2 tomaten
Zout en peper
Meng de tomatenpuree en paprikapuree met elkaar en roer dan het hete water erdoor. Voeg nu de bulgur hier aan toe, roer even door en laat dan 15 minuten samen afgedekt staan. Snijd de tomaat, peterselie en bosui fijn en roer met de rest van de ingredienten door.
Ik gebruikte hier granaatappel melasse zonder suiker dus heb ik een klein beetje suiker toegevoegd. De meeste melasse bevatten al suiker dan hoef je dit niet toe te voegen.
Kipsalade
1 halve kipfilet borst
Half blokje kippenbouillon
Zwarte peper
Eventueel laurierblaadje
100 gram turkse of griekse yoghurt
1 teentje knoflook
2 handjes walnoten
1 tl citroensap
Handjevol dille
Zout
Peper
Kook de kipfilet in een laagje water met het bouillonblokjes, peper en eventueel laurierblaadje. Laat garen, afkoelen en pluis dan uit.
Maal de walnoten, bewaar er nog een paar voor garnering, pers knoflook en snijd de dille fijn . Roer alles samen met de rest van de ingrediënten door.
Reactie plaatsen
Reacties