🇹🇷 Kisir & Kipsalade


Kisir

1 tl tomatenpuree
1 tl paprikapuree
200 gram fijne bulgur
200 ml gekookt water
1 el olijfolie
1 tl pul biber
1 tl citoensap
1 tot 2 el granaatappel melasse
Half bosje peterselie
Half bosje bosui
2 tomaten
Zout en peper

Meng de tomatenpuree en paprikapuree met elkaar en roer dan het hete water erdoor. Voeg nu de bulgur hier aan toe, roer even door en laat dan 15 minuten samen afgedekt staan. Snijd de tomaat, peterselie en bosui fijn en roer met de rest van de ingredienten door.
Ik gebruikte hier granaatappel melasse zonder suiker dus heb ik een klein beetje suiker toegevoegd. De meeste melasse bevatten al suiker dan hoef je dit niet toe te voegen. 

 

 

Kipsalade


1 halve kipfilet borst

Half blokje kippenbouillon

Zwarte peper

Eventueel laurierblaadje

100 gram turkse of griekse yoghurt

1 teentje knoflook
2 handjes walnoten

1 tl citroensap 

Handjevol dille

Zout

Peper

Kook de kipfilet in een laagje water met het bouillonblokjes, peper en eventueel laurierblaadje. Laat garen, afkoelen en pluis dan uit.

Maal de walnoten, bewaar er nog een paar voor garnering, pers knoflook en snijd de dille fijn . Roer alles samen met de rest van de ingrediënten door.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.