
300 gram lams of rundergehakt
10 pita broodjes
1 ui, geraspt met sap
3 tenen knoflook
1 handje verse peterselie
1 tl paprikapoeder
Kwart tl kruidnagelpoeder
Halve tl kaneelpoeder
Kwart tl kardemompoeder
Kwart tl pimentpoeder
Halve tl korianderpoeder
Halve tl komijn
Zwarte peper en zout
Olijfolie om te besmeren
Rasp de ui, meng samen met het vocht door het gehakt. Pers de knoflook en snijd de peterselie fijn. Meng nu samen met alle kruiden.
Snijd de pita broodjes door de helft. Om dit te vergemakkelijken heb ik ze eerst 30 seconden in de magnetron opgewarmd zodat het makkelijker snijd.
Open de broodjes en vul dan met het gehakt dat je plat drukt zodat het precies in het broodje past. Druk plat.
Voor de juiste werkwijze zie mijn instagram of tiktok.
Besmeer de pitabroodjes aan beide kanten met olijfolie en bak ze af. Druk nogmaals plat en draai om. Bak tot het gehakt gaar is en de broodjes goudbruin worden.
Saus
4 el griekse yoghurt
1, 5 el tahini
1 el citroensap
1 knoflookteen
Zwarte peper
Zout
Garnering, snufje sumac
Meng de yoghurt, tahin, citroensap, geperste knoflook, zout en peper met elkaar. Doe 30 seconden in de magnetron en meng weer door.
Bestrooi met sumac.
Reactie plaatsen
Reacties