
1 kilo gemixt platte kipvleugels en borrelpootjes
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl selderij zout
1 tl tijm
1 tl oregano
1 el knoflookpoeder
1 el uienpoeder
1 tl mosterdzaad
3 El paprikapoeder
1 tl tot 1 el cayennepoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl chipotle peper poeder
Karnemelk
2 eieren
Een kom zelfrijzend bakmeel
Was de kip en droog deze daarna. Maak wat sneetjes in de kip en leg in een ovenschaal.
Meng alle kruiden met elkaar en meng de helft van deze kruiden door de kip. Voeg daaraan Karnemelk toe tot de kip daarmee bedekt is.
Dek de schaal af en zet weg in de koeling om te laten overnachten.
Zet een kom met meel en en kom met de geklutsVoeg de andere helft van de kruiden toe aan de meel en roer even door. Haal de kip individueel eerst door de bloem, klopt af. Vervolgens door het ei en laat het meeste eraf glijden en dan nogmaals door de meel
Frituur ze voor ongeveer 12 minuten goudbruin en serveer met chilisaus.
Reactie plaatsen
Reacties