
1 verpakking tjauw min/ chinese dunne woknoodles
2 el zonnebloemolie
1 ui
3 tenen knoflook
200 gram fa-chong
Bosje kai soi
3 el sojasaus
3 el ketjap
1 maggieblokje
Halve tl vetsin (optioneel)
Optioneel, el verse selderij
Kook de tjauwmin volgens gebruiksaanwijzing. Spoel af en laat afkoelen.
Verhit in een wok de olie, snipper de ui en fruit even aan.
Pers de knoflook en haal het velletje van de fa-chong en snijd deze in kleine stukjes. Voeg zowel de knoflook als fa-chong toe aan de pan en bak mee. Snijd de kasoi in ringen en voeg de harde stengels na ongeveer 5 minuten bij de rest. De bladeren doen we straks. Doe de sojasaus, ketjap, maggieblok (verkruimeld), vetsin in de pan en laat een paar minuten samen pruttelen. Voeg dan de bladeren van de kai soi toe en de tjauwmin. Hussel goed door en roer eventueel de selderij erdoorheen.
1 kilo kippenbouten
Kwart tl trassie
1 el heet water
Halve ui
4 tenen knoflook
1 tl kurkuma
1 tl korianderpoeder
1 tl witte peper
1 tl kentjoer
1 tl galangal of gember
1 maggieblokje
Zout
1 el sojasaus
1 el ketjap
Laagje zonnebloemolie
Was de kip en maak deze goed schoon, verwijder de velletjes, haartjes en vetrandjes en snijd de kip een paar keer in.
Mix de trassi met heet water tot het oplost. Rasp de ui en knoflook en voeg toe samen met de rest van de kruiden en de soja en ketjap. Meng alles goed door en smeer de kip goed in. Zet nu weg voor minimaal een uur, liefst nog langer. Leg dan in een ovenschaal en bak op 200 graden voor ongeveer een half uur. Verhit dan een laagje zonnebloemolie in een pan en frituur voor een paar minuten de kip aan beide kanten.
Reactie plaatsen
Reacties