Dit gerecht heeft weinig nodig. De smaken van eenvoud zijn door de combinatie van groente en vlees heerlijk puur. Less is more in dit geval.

500 gram kalfs of lams poulet
2 aubergines
Zout
Olijfolie
1 flinke ui
5 tenen knoflook
3 tomaten
2 courgettes
1 rode paprika
1 el tomatenpuree
Zout
Peper
Eventueel een blokje runderbouillon

Snijd de aubgerine in plakjes, bestrooi met zout en laat 15 minuten staan. Verwijder het losgetrokken vocht en grill de plakken in de oven op 200 graden voor ongeveer 20 minuten.
Ontvel de tomaten. Ik doe dit door middel van een kruisje te maken in de tomaat aan de bovenkant en dan even in gekookt heet water te leggen, nu trek je de schil gemakkelijk los.
Verhit in een ruime pan met dikke bodem 2 el olijfolie. Snipper de ui en fruit deze aan tot glazig ziet. Voeg dan de in plakjes gesneden knoflook toe en bak een minuut mee. Bak nu het vlees mee en bak rondom bruin. Snijd de gebakken aubergineplakken in reepjes en voeg toe aan de pan samen met nog een scheutje olijfolie en de tomatanpuree. Bak weer even samen.
Snijd dan de tomaat in blokjes en voeg toe aan de pan en bak mee. Na een paar minuten voeg een laagje water tot het vlees onderstaat toe met zout, peper en eventueel je bouillonblokje. Doe de deksel op de pan en laat dit ongeveer een uurtje samen op zacht vuur pruttelen. Af en toe tussendoor even roeren.
Je kan er voor kiezen de courgettes rauw toe te voegen, ik vind courgette extra lekker als deze even gegrild is. Dit doe ik dan ook even met olijfolie ingesmeerd in plakken op de grillplaat. Snijd daarna in reepjes en voeg voor het laatste half uur toe samen met de paprika. Zodra het vlees en alle groente zacht is is waarschijnlijk je saus ook goed ingedikt en ben je klaar om te gaan eten. Mocht je saus nog niet genoeg ingedikt zijn laat dan nog even koken met de deksel van de pan.

Lekker met pilav, brood en een yoghurtsausje.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.