
1 el ghee of zonnebloemolie
500 gram runderstoofvlees
2 uien
8 teentjes knoflook
1 tl zonder kop kaneelpoeder
Halve tl kruidnagelpoeder
Kwart tl pimentpoeder
1 tl chilipoeder
1 runder of groente bouillonblokje
Zwarte peper
Zout
2 grote tomaten
800 gram verse sperziebonen
Snijd het vlees in blokjes en bak dan in de ghee of olie rondom bruin. Snijd ondertussen de ui fijn en pers de knoflook. Zodra het vlees bruin kleurt aan alle kanten voeg je de uien toe en bak mee tot deze glazig zijn. Daarna volgt de knoflook voor enkele minuten en voeg dan alle kruiden toe inclusief bouillonblokje. Voeg heet water toe tot het vlees voor de helft onder water staat en kan sudderen. Doe de deksel op de pan en laat nu een uur op laag vuur sudderen. Snijd de kantjes van de gewassen sperziebonen af en snijd de tomaat in blokjes. Voeg dit nu toe aan het vlees en laat zo een drie kwartier verder sudderen. Nu zou het vlees en de bonen zacht moeten zijn, als dit niet het geval is laat dit nog samen door koken. Als je saus te waterig is laat dan doorkoken door het vuur wat hoger te gooien en de deksel van de pan af te laten.
Serveer met een salade van tomaat, komkommer, peterselie en munt. Dressing van knoflook, olijfolie, citroen en nog wat gedroogde munt.
Hiernaast rijst of brood.
Reactie plaatsen
Reacties