🇲🇨 Rendang

1 el gedroogde rawit, minder naar smaak afhankelijk van je eigen voorkeur

1,5 el komijnzaad

10 zwarte peperkorrels

4 kardemompeulen

Week de chilipepers in een laagje heet water voor minstens 10 minuten.

Rooster overige  bovenstaande kruiden in een droge pan tot de geuren goed vrijkomen.

 

1 el zonnebloemolie

1 kilo sukadelappen

3 uien

3 teentjes knoflook

Stukje galangal van 2 cm

2 stengels citroengras

2 limoenblaadjes

1 blik kokosmelk

1 el tamarindepasta 

1 tl kurkuma

Zout

Handvol geraspte kokos

Verhit een lepel zonnebloemolie in een grote pan met dikke bodem en bak het vlees in blokjes gesneden bruin.

Maal de ui, knoflook,  gedroogde/geweekte peper, en de galangal fijn tot een vloeibare massa. Zodra het vlees bruin is voeg je de vloeibare massa toe. Bak voor een paar minuten met elkaar en voeg dan de kokosmelk toe met de stengels citroengras (sla deze een beetje beurs zodat de smaken goed vrijkomen), de limoenblaadjes, tamarindepasta, kurkuma en zout op smaak. Doe de deksel op de pan en laat samen minstens 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees botermals is. 

Rooster de kokosrasp tot het net bruin begint te worden, let op want dit verbrand snel en voeg op het laatst toe aan het vlees. Dit zorgt ervoor dat het nog iets zal inbinden en voor de extra kokosmaak uiteraard. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.