
4 schone tubes inktvis
1,5 el szechuan peperkorrels
Zout
Snufje zwarte pepers
1 el maizena
Een kom: bloem en maismeel gemixt
Zonnebloemolie om in te frituren
1 el boter
1 el olijfolie
4 tenen knoflook
Rode pepers, hoeveelheid afhankelijk van voorkeur
Bosje bosui
1 citroen
Was de inktvis en snijdt in ringen van zo halve cm tot cm dik.
Rooster de szechuan peper korrels in een droge pan tot de geur goed vrijkomt en maal dan fijn. Voeg de helft toe aan de maizena samen met een snufje zout en roer dit door de inktvis. Zet afgedekt in de koeling en laat een half uur staan. Dit is geen must, je kan ook meteen verder.
Verhit een ruime laag zonnebloem olie in de pan.
Haal de inktvis door de kom met bloem en maismeel en voeg daaraan de rest van de szechuan peper en frituur dan in de pan goudbruin. Dit zal afhankelijk van de hitte en hoeveelheid verschillend zijn. Zodra het mooi bruin wordt zit je goed.
Ondertussen smelt je de boter in een wokpan en voeg dan de olijfolie toe en de knoflook heel fijn gesneden. Bak een minuutje en voeg dan de pepers toe in zijn geheel. Snijd de bosui in ringen en voeg de witte ringetjes toe en bak nu samen paar minuten.
Zodra de inktvis goed is haal vanuit de frituur en voeg toe aan de wokpan. Roer goed even samen door. Lekker husselen.
Serveer met groene gedeelte van bosui en schijfjes citroen.
Reactie plaatsen
Reacties