🇹🇷 Poğaça

 

100 ml lauwe melk

100 ml lauw water

3 el yoghurt

1 zakje gist

1 tl bakpoeder

1 tl suiker

Snufje zout

500 gram bloem

50 ml zonnebloemolie

1 eiwit, bewaar eigeel voor straks

 

Vulling:

1 ronde kaas (ik gebruik 60 procent)

Handje fijngehakt peterselie

Verse zwarte peper

 

Garnering:

Nigella zaad

Sesamzaad

 

Meng de melk met water en yogurt even door elkaar. Voeg dan de rest van de ingredienten toe en kneed tot een soepel en zacht deeg. 

Dek af en zet op een warme plaats om een uur te laten verdubbelen in omvang.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak hier dan 10 bolletjes van. Verstuif lichtjes bloem op je werkblad en druk een bolletje uit. Aan de bovenkant snijd je 4 streepjes verticaal tot de helft. 

Verkruimel de fetakaas met de fijngehakte peterselie en een beetje verse zwarte peper.

Leg een lepel van de kaasmengsel onderaan de rondjes deeg. Rol dan omhoog.

Besmeer met eigeel en besprenkel met de zaadjes.

Bak de broodjes af in 15 minuten. 

Als je ze niet meteen opeet(wat ik mij moeilijk kan voorstellen)bewaar dan in de theedoek om ze zacht te houden.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.