
100 ml lauwe melk
100 ml lauw water
3 el yoghurt
1 zakje gist
1 tl bakpoeder
1 tl suiker
Snufje zout
500 gram bloem
50 ml zonnebloemolie
1 eiwit, bewaar eigeel voor straks
Vulling:
1 ronde kaas (ik gebruik 60 procent)
Handje fijngehakt peterselie
Verse zwarte peper
Garnering:
Nigella zaad
Sesamzaad
Meng de melk met water en yogurt even door elkaar. Voeg dan de rest van de ingredienten toe en kneed tot een soepel en zacht deeg.
Dek af en zet op een warme plaats om een uur te laten verdubbelen in omvang.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak hier dan 10 bolletjes van. Verstuif lichtjes bloem op je werkblad en druk een bolletje uit. Aan de bovenkant snijd je 4 streepjes verticaal tot de helft.
Verkruimel de fetakaas met de fijngehakte peterselie en een beetje verse zwarte peper.
Leg een lepel van de kaasmengsel onderaan de rondjes deeg. Rol dan omhoog.
Besmeer met eigeel en besprenkel met de zaadjes.
Bak de broodjes af in 15 minuten.
Als je ze niet meteen opeet(wat ik mij moeilijk kan voorstellen)bewaar dan in de theedoek om ze zacht te houden.
Reactie plaatsen
Reacties