1 kilo ossenstaart, in plakken gesneden
Zout
5 tenen knoflook
1 tl geperste gember
3 el bruine suiker
2 uien
Zwarte peper
2 el gedroogde tijm of paar takjes vers
Halve tl pimentpoeder
1 madam jeanette
1 el maizena
3 el sojasaus
3 el ketchup
2 el worcestersaus
1 blik limabonen
Smeer het vlees in met zout, gember en knoflook.
Doe de bruine suiker in de pan en verwarm tot de suiker gaat karameliseren. Let op dat het niet verbrand. Zodra de suiker gesmolten is voeg je een paar el water toe en roer door tot de suiker oplost. Nu ga je het vlees hierin even kort aanbakken. Schep af en toe om zodat de gebruinde suiker overal rondom zit en haal dan het vlees uit de pan. Snipper de ui en fruit deze even aan in dezelfde pan, voeg dan het vlees weer toe. Doe nu heet water bij met de overige kruiden bij het vlees tot het voor drie kwart onder water staat. Doe de madam jeanette erbij, deksel erop en op laag vuur laten sudderen voor minstens drie uurtjes.
Doe een el maizena in een kommetje en voeg 3 el van je saus hieraan toe, goed roeren tot het een papje wordt en voeg dan al roerend terug in de pan. Nu gaat de saus indikken. Voeg dan de sojasaus. Ketchup, en worchestersaus toe en laat nog een half uur doorpruttelen. Het vlees moet nu van het bot afvallen zo mals dat het is.
Lek het blikje bonen uit en spoel even af en voeg aan de pan toe. Roer door en laat even samen verwarmen.
400 gram basmati lange korrel rijst
1 el roomboter
1 ui
3 tenen knoflook
1 el tomatenpuree
Half blokje kippenbouillon
3 el sojasaus
Zwarte peper
1 blikje kidneybonen
Week de rijst voor een half uur en spoel af. Kook gaar en laat afkoelen.
Verhit de boter in een koekenpan.
Snipper de ui en fruit aan, pers de knoflook en bak even mee. Bak dan de tomatenpuree voor een minuutje mee. Voeg het verkruimelde blokje bouillon en sojasaus toe. Lek de kidneybonen uit, spoel af en voeg toe samen met de rijst. Hussel alles goed door zodat het een rood/bruine kleur in zn geheel krijgt.
Eetsmakelijk
Reactie plaatsen
Reacties