
Marinade:
4 kippenbouten
Zout
1 el dijon mosterd
Sap van een halve citroen
1 el rasp van de citroen
3 teentjes knoflook
1 grote ui
1 el zonnebloemolie
Was je kip en verwijder alle haartjes. Maak diagnonaal sneetjes in de kippenbouten en wrijf de bouten in met zout.
Snijd de ui in halve maantjes, pers de knoflook en de citroen uit. Rasp schil van de citroen en meng nu ook de mosterd samen en masseer hiermee je kip. Dek af en laat minstens 2 uur marineren, liefst een hele nacht
1 el zonnebloemolie
2 uien
3 teentjes knoflook
1 paprika
Sap van 1 halve citroen
1 el gedroogde tijm
1 el dijon mosterd
1 laurierblaadje
1 madame jeanette
1 blokje kippenbouillon
400 ml water
Optioneel, olijven.
Ik laat de madame jeanette in zijn geheel mee pruttelen in de saus, als deze openbarst of als je deze fijnsnijdt en meebakt zorgt dit uiteraard voor meer pit.
Bak de kip aan beide kanten even bruin in een laagje olie en haal uit de pan.
Snipper de ui en fruit aan in de olie in een pan. Karameliseer de uien nu tot ze goudbruin kleuren voor ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de in blokjes gesneden paprika toe met de knoflook en bak een paar minuten mee. Voeg de rest van de ingredienten toe samen met de gebakken kip en laat de saus nu koken voor zeker drie kwartier met de deksel op de pan. Als je olijven toevoegt doe dit dan de laatste 5 minuten.
Ik doe kip zelf nog altijd even onder de grill in de oven voor een crispy velletje. Ondertussen kan je dan de saus laten indikken indien dit nog nodig is door het vuur hoog te zetten en de deksel van de pan af te laten.
Reactie plaatsen
Reacties