
100 gram gedroogde djarpesi/zwarte ogen bonen
Stuk zoutvlees
Zonnebloemolie
1 flinke ui
2 tenen knoflook
1 tomaat
Witte peper
2 kleine vierkante maggi blok
400 gram parboiled rice
500 ml Kokosmelk
Aanvullend met gekookt water
1 tl masoes (evt. Vervangen door kurkuma)
1 madame jeanette
Begin met het weken van de gedroogde djarpesi. Doe dit een nacht van te voren. Bij gebrek aan tijd kan je de weektijd verkorten door ze in gekookt heet water te weken en daarna 5 minuutjes te koken.
Spoel je rijst ook goed en week voor een uur .
Kook het zoutvlees uit voor 10 minuten en spoel af. Snijd in kleine blokjes.
Neem een grote pan, snipper de ui en fruit deze aan in een scheut olie. Pers de knoflook en bak even mee samen met de blokjes zoutvlees. Snijd de tomaat in blokjes en bak dan ook even mee. Voeg de witte peper en verkruimelde maggiblokjes toe en laat het samen even pruttelen. Giet de djarpesi af en voeg toe aan de pan. Roer even door en voeg dan de afgegoten rijst toe. Voeg dan de kokosmelk toe en net zoveel water tot alles onderstaat en nog een vingerkootje daarboven.
Voeg eventueel nog wat zout toe en de madame jeanette bovenop. Zodra het geheel kookt breng het naar middelhoog vuur en laat pruttelen tot al het water verdampt is.
Doe dan het vuur uit maar laat nog staan om na te dampen.
Mocht de rijst nog niet gaar genoeg zijn wanneer het water verdampt is, voeg dan nog wat water toe en laat nog even koken.
Heel lekker met baka bana en de madame jeanette on the side.
Reactie plaatsen
Reacties