πŸ‡ΈπŸ‡· Pom

1 kilo kippenbout, ontveld en gewassen

0.5 tl pimentpoeder

2 kleine Maggie blokjes

1 El zonnebloemolie/boter of beide

1 ui

3 teentjes knoflook

1 grote tomaat

1 El tomatenketchup

1 El suiker

Paar takjes selderij

 

Pom mengsel

1 zak pom van 1 kilo, ontdooid

1 El piccalilly

1 El ketchup

1 El suiker

100 ml vers geperste sinaasappelsap

2 kleine Maggie blokjes

0.5 tl pimentpoeder

3 soeplepels van je kipjus

0.5 tl witte peper

Zout

Paar lepels boter

 

 

Was je ontvelde kip, smeer in met pimentpoeder en verkruimelde maggieblokjes.

Bak aan in een grote pan aan beide kanten.

Snijd de ui en tomaat fijn, pers de knoflook en voeg toe aan de kip zodra deze bruin is. Bak eventjes mee en voeg dan de ketchup, suiker en selderij erbij en leng aan met water tot de kip bijna helemaal onder water staat. Laat dit ongeveer een half uur pruttelen met de deksel op de pan tot de kip gaar is.

 

Maak ondertussen je pom mengsel klaar door alles met elkaar te mengen en verwarm de oven voor op 160 graden.

Als de kip gaar is haal deze uit de saus en laat even afkoelen. Verhoog het vuur en laat de saus iets wat indikken. Pluis de kip in grove stukken.

Vet je ovenschaal in en doe de helft van je pom mengsel in de ovenschaal. Hier overheen gaat de kip, met een groot gedeelte van je saus. Bewaar ongeveer 5 lepels voor op de bovenkant. Breng de rest van je pom aan bovenop de kip en doe de 5 lepels saus erbovenop. Verdeel wat lepels boter op de pom en bak af voor ongeveer 1,5 uur de oven op 160 graden en niet afdekken.

Zodra je er mer een vork in prikt en deze komt er schoon uit, is de pom gaar.

 

Ook lekker met zoutvlees erdoorheen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.