🇲🇦 Lham barkok

1 kilo kalfsvlees met bot

Half bosje peterselie

Half bosje koriander

2 grote uien

2 teentjes knoflook

2 x een halve tl gemberpoeder

2 x een halve tl kurkuma

2 x een halve tl paprikapoeder

2 x een halve tl komijn

Snufje cayennepeper voor de liefhebber

Zout

Peper

Scheutje olijfolie

 

Amandelen

1 el suiker

1 kaneel stokje

Marineer het vlees in de fijngesneden peterselie, koriander, geperste knoflook en een lepel olijfolie gemengd met de halve theelepels van alle droge kruiden.

Week de pruimen in lauw water voor een half uur.

Bak ondertussen het vlees aan in een grote pan aan beide kanten voor 5 minuten. Voeg dan de geraspte uien toe en bak even mee. Voeg dan gekookt heet water toe met de andere halve theelepels kruiden net tot het vlees bijna helemaal onderstaat en laat het geheel zachtjes pruttelen op laag vuur voor zeker 2,5 uur. kijk en voel hoe zacht het vlees is. Het vlees moet uit elkaar vallen.

Rooster de amandelen.

Ondertussen breng je de pruimen in een steelpannetje aan de kook met wat vleesjus en de suiker en kaneel. Voeg deze dan toe aan het geheel.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.